Seje kvinder – Vilde heste
Paperback
Christina Kjelsmark
Udgivet på Forlaget Cikuna © 2019
280 sider
Forsidebillede: Christina Kjelsmark.
Layout: Catharina Kjelsmark www.Cath-art.dk
ISBN 987-87-997260-6-6
Forlaget Cikuna
Østergårdvej 7 7830 Vinderup
”Drop moden og træk i en foret Harboørehabit, hvis du vil overleve herude. Vi har den også med rød lynlås!” Hun gik catwalk i stuen, mens afrikaneren så til med et undrende blik.
”WI-FI? Hvad skal vi med det, når vi har købmanden?”
”På jysk findes betydningen imellem linjerne.”
Eksotiske afrikanere, engelske operasangere, hollandske kunstnere, vestjyske bønder, canadiske cowboys, og besværlige teenagere. En række helt almindelige mennesker med dybt forskellig livsstil, livsmål og værdier mødes i denne dejlige fortælling fra en lille by langs Vesterhavet.
Det er en kærlig, morsom og realistisk roman om stærke kvinder i Vestjylland. Om kunsten at jonglere mellem karrierepres, drømme og længslen efter at elske selv og være fuldt til stede i det liv, de har valgt. Der kæmpes med forventninger og stress, mellem kunst og købmandskab, valg og fravalg. Om Vesterhavets indflydelse på menneskers liv og humør og om et muligt liv uden WI-FI.
Venner, kærlighed, familie, karriere, kunst og mindfulness fylder meget i fortællingen, og så er det en bog om heste. Vilde heste, andalusiske heste og islandske heste, om horsemanship og dyrenes evne til at heale mennesket.
Følg med i anden del af serien Seje kvinder. Om de tre kvinder på landet, som nu er blevet voksne.
Da første del, Seje kvinder – Raku, udkom første gang tilbage i 2003 fik den glimrende anmeldelser.
Fra lektørudtalelsen lød: Der er både dramatik, romantik og happy ends, alt skildret troværdigt og rammende Det er en velskrevet og realistisk skildring af nutidigt kvindeliv ved vendepunktet mellem ung og voksen
Denne bog forsætter beretningen om de seje kvinders liv langs Vesterhavet. Nu er de voksne, klogere og mere i tvivl.
Uddrag fra bogen:
Celia:
Men med et arbejdsliv, hvor pauserne imellem udfordringerne var blevet færre og færre og boldene flere, og hvor et højt arbejdstempo langsomt var blevet hverdagens tempo, var de personlige omkostninger blevet enorme. Samtidig var hendes private liv blevet udraderet, og til slut var hun simpelthen brændt ud og brændt ned, og her på græsset i efterårets kolde sol, føltes det, som om kun en udbrændt ruin var tilbage. Hun havde elsket at være midtpunkt i en ildsprudlende kugle, men hendes hjerne og krop havde sagt stop.
Ann:
”Jeg kan huske, at dengang jeg flyttede tilbage til byen, tænkte jeg mest på, hvad alle andre tænkte om mig. Jeg var gået totalt bankerot, var blevet blanket helt af, af en pigekæreste, som havde forladt mig med alle mine sparepenge. Blev jeg genkendt på gaden, følte jeg, at alle sladrede om mig. Jeg var hende kunstneren, som altid skabte sig. Jeg kan huske, hvordan jeg isolerede mig, stod i yderkredsen, og hele tiden følte, at jeg skulle bevise, at jeg var god nok, dygtig nok og kvik nok. Jeg bar solbriller, når jeg var på apoteket, i håb om, at jeg ikke blev genkendt. Jeg blev indadvendt, følte mig svag, ensom og helt alene. Har du nogen sinde prøvet at føle dig alene?”
Pernille:
”Kreativitet og glæde hænger sammen. Mangler du glæde, så gør noget kreativt. Mangler du inspiration, så gør det, som gør dig glad. Når du prioriterer at bruge tid på noget som gør dig glad, så træner du din adgang til kreativiteten. Når du bruger tid på at arbejder med noget kreativt, vil du efterhånden opdage, at du bliver mere afslappet, glad og nysgerrig.” Pernille talte langsomt og tydeligt, mens hun tørrede det gamle lave køkkenbord af. ”Fik du den, eller skal det skrives ned?”
Pernille og Celia trænede indimellem med unghestene med horsemanship. De miljøtrænede hestene med paraplyer, vandballoner, plastic og andre blafrende genstande, for at vænne dem til verden uden for gården, og alle nød det. Celia lærte langsomt at forstå, hvordan mindfulness og horsemanship var to sider af samme sag.
Lektørudtalelsen fra 2003 af RAKU, første udgaven. Bogen er netop genudgivet i 2019 under titlen. Seje kvinder – Raku.
Dansk romandebut af en forfatter, som tidligere har skrevet bøger om sit fag: kunsthistorie/billedkunst, f.eks. Magisk maleri, 2001. Hun driver nu kursuscenteret Galleri Sønderbygård. Handlingen foregår i en mindre by ved den jyske vestkyst og følger 3 gymnasieveninder, der nu som ca. 30-årige vender tilbage til barndomsbyen. Hvordan gik det med deres ungdoms fremtidsdrømme - forfulgte de deres mål og fandt de lykken? De er meget forskellige, og hver især har de problemer, som de tackler alene eller sammen, bryder ud og bliver voksne. De udnytter deres uddannelse og kreative evner, trækker på hinandens menneskelige styrker. Forfølger deres drømme, slider for at nå deres mål - bliver overlevere, som kan selv. Der er også både dramatik, romantik og happy ends, alt skildret troværdigt og rammende. Hver vælger sit eget liv og troen på sig selv, og det lykkes for dem, selv om fællesskabet måske brister. Der er en tricky slutning, som får handlingen til at falde på plads på en uventet måde. Det er en velskrevet og realistisk skildring af nutidigt kvindeliv ved vendepunktet mellem ung og voksen. Den henvender sig glimrende og genkendeligt til en tilsvarende målgruppe
Lektørudtalelse
Birgitte Bornæs
Bogen vil blive afsendt inden for 7-10 dage.