Omslag Raku.k

Seje kvinder - Raku

Paperback

Christina Kjelsmark

194 sider.

Udgivet på Forlaget Cikuna © 2019

Forsidebillede: Christina Kjelsmark.

Layout: Catharina Kjelsmark www.Cath-art.dk

ISBN 978-87-997260-5-9

Forlaget Cikuna

Østergårdvej 7, 7830 Vinderup

www.kunstognatur.dk


”Man må følge sin drøm!” Råbte Lena til Celia, og med et drøn fra den kraftige motor drønede de ud ad indkørslen.

”Din adresse?”

Lena hørte intet, hun vinkede.

Celia rasede. Med hånden for munden løb hun ind i huset. Kvalmen kom væltende igen. Hun fornemmede karrieren sive bort bag pallen med libero.

 

Krukkerne, de sorte rakukrukker, stod der på podier, smukke og støvede. Det var snart 10 år siden Pernille lavede dem. Hun fortalte begejstret om processen. Raku er ild og vand, luft og jord. Nu orkede hun ikke at overskue sit liv.

 

Tre kvinder, tre veje og én lille søvnig by ved Vesterhavet.

Kvindernes liv krydser hinanden. Det er fristende at leve sig ind i romanen, i begivenheder, frustrationer og de valg, der træffes, når hverdagen bliver brudt og kvinderne vælger troen på sig selv.

Realisme, romantik, humor, frihedstrang og kreativitet forenes i bogen Seje kvinder - Raku.

 

Bogen er første gang udgivet i 2003 med titlen Raku. I 2019 er den genskrevet og udgivet under titlen Seje kvinder- Raku på forlaget Cikuna.

 

Lektørudtalelsen fra 2003

Dansk romandebut af en forfatter, som tidligere har skrevet bøger om sit fag: kunsthistorie/billedkunst, f.eks. Magisk maleri, 2001. Hun driver nu kursuscenteret Galleri Sønderbygård. Handlingen foregår i en mindre by ved den jyske vestkyst og følger 3 gymnasieveninder, der nu som ca. 30-årige vender tilbage til barndomsbyen. Hvordan gik det med deres ungdoms fremtidsdrømme - forfulgte de deres mål og fandt de lykken? De er meget forskellige, og hver især har de problemer, som de tackler alene eller sammen, bryder ud og bliver voksne. De udnytter deres uddannelse og kreative evner, trækker på hinandens menneskelige styrker. Forfølger deres drømme, slider for at nå deres mål - bliver overlevere, som kan selv. Der er også både dramatik, romantik og happy ends, alt skildret troværdigt og rammende. Hver vælger sit eget liv og troen på sig selv, og det lykkes for dem, selv om fællesskabet måske brister. Der er en tricky slutning, som får handlingen til at falde på plads på en uventet måde. Det er en velskrevet og realistisk skildring af nutidigt kvindeliv ved vendepunktet mellem ung og voksen. Den henvender sig glimrende og genkendeligt til en tilsvarende målgruppe

Lektørudtalelse
Birgitte Bornæs

Bogen vil blive afsendt inden for 7-10 dage.